wtorek, 16 listopada 2010

Wiecie jak to jest... pierogi :)

Ona- dziewczyna, która- nie wiedzieć czemu- po prostu lubi gotować.
On- chłopak z Podkarpacia, który najzwyczajniej w świecie uwielbia pierogi.
No i co z tego może wyniknąć?
hihi, banalna historia, więc niech chociaż nadzienie będzie nietuzinkowe.
Kasza gryczana, feta, tabasco!

Ciasto (dla dwóch osób proponuję zrobić z połowy porcji):

- 3 szklanki mąki,
- łyżeczka oleju,
- szklanka gorącej wody (250 ml),
-3/4 łyżeczki soli,
- jajko.

Składniki zagniatamy i gotowe!

Moje nadzienie:

-250 gr kaszy gryczanej,
-opakowanie sera typu feta,
-do smaku: tabasco,
- ewentualnie: czosnek.



2 komentarze:

  1. mój M by się w tych pierogach zakochał :)
    a wszystko przez tabasco, które wprost uwielbia
    ja trochę mniej, ale można zawsze zrobić dwie wersje - mega pikantną i łagodną :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mogłem przyjechać na te pierogi!

    OdpowiedzUsuń