środa, 20 października 2010

Bananana..


Mniam! Deser dla wszystkich fanów orzechów, miodku, bananów, cynamonu...
Prawdziwe niebo w gębie, po którym powinno się iść prosto do piekła. Nie znam się, ale to chyba grzech jeść coś aż tak dobrego.

Składniki na dwie porcje:
- 2 dojrzałe banany,
- łyżeczka masła,
- dwie łyżki miodu,
- szczypta cynamonu,
- garść orzechów włoskich,
- po gałce lodów waniliowych na porcję.

Na patelni rozpuszczamy masło z cynamonem i układamy na nim przekrojone w poprzek banany. Smażymy ok pół minuty, po czym przewracamy na drugą stronę i polewamy banany miodem, smażymy jeszcze chwilkę.

Wykładamy na talerz, a na patelnię wrzucamy orzechy, mieszamy i wylewamy je wraz ze słodkim sosem na banany. Dodajemy gałkę lodów i gotowe!





Dodaj obraz

2 komentarze:

  1. O kurcze, takie rzeczy to ja uwielbiammmmm...mmm :-) w sam raz deser na chłodne wieczory, tylko te banany muszą być cieplutkie :-) no, Basiuniuniunia, trafiłaś w mój gust :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam te twoje kuchenne rewolucje ^^ Mogę mieć tylko nadzieje że wykażesz się praktycznie w naszym Wieruszówku. Obiecuje Ci, że będę twym nadwornym smakoszem :P

    Do zobaczenia na spotkaniu 30-teg :)

    OdpowiedzUsuń