Ona- dziewczyna, która- nie wiedzieć czemu- po prostu lubi gotować.
On- chłopak z Podkarpacia, który najzwyczajniej w świecie uwielbia pierogi.
No i co z tego może wyniknąć?
hihi, banalna historia, więc niech chociaż nadzienie będzie nietuzinkowe.
Kasza gryczana, feta, tabasco!Ciasto (dla dwóch osób proponuję zrobić z połowy porcji):
- 3 szklanki mąki,
- łyżeczka oleju,
- szklanka gorącej wody (250 ml),
-3/4 łyżeczki soli,
- jajko.
Składniki zagniatamy i gotowe!
Moje nadzienie:
-250 gr kaszy gryczanej,
-opakowanie sera typu feta,
-do smaku: tabasco,
- ewentualnie: czosnek.
wtorek, 16 listopada 2010
Wiecie jak to jest... pierogi :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
mój M by się w tych pierogach zakochał :)
OdpowiedzUsuńa wszystko przez tabasco, które wprost uwielbia
ja trochę mniej, ale można zawsze zrobić dwie wersje - mega pikantną i łagodną :)
mogłem przyjechać na te pierogi!
OdpowiedzUsuń